Nyheter

Folketallet i Norge fortsetter å stige, selv om fødselsoverskuddet er rekordlavt.
Folketallet i Norge fortsetter å stige, selv om fødselsoverskuddet er rekordlavt.

Nye tall: Her øker folketallet mest

Folketallet i Norge stiger mer enn på flere år, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Se tallene for alle kommunene her.

Publisert Sist oppdatert

Det er tallene etter første kvartal for 2023 som nå er klare. De viser at netto innvandring til Norge er høyere for et første kvartal enn noen gang siden 1997, som var året SSB begynte å publisere slike tall.

Årsaken er ikke minst tilveksten av ukrainske statsborgere, opplyser rådgiver Magnus Haug i SSB i en artikkel på SSBs egne sider.

Av de 20.900 som flyttet til Norge i første kvartal, var 7.700 ukrainske statsborgere.

Veksten er ikke likt fordelt over Kommune-Norge. 76 kommuner har hatt en nedgang i folketallet i løpet av første kvartal. Fire kommuner har ingen endring, mens 276 kommuner vokser. I faktiske tall er det Oslo og Bergen som vokser mest, mens Lillestrøm kaprer tredjeplassen foran Trondheim, Bærum og Råde.

På minussiden er det Sør-Fron, Horten og Høyanger som topper listen i faktiske tall for første kvartal.

Ser vi på prosentvis endring fra i fjor til i år er det Råde, Engerdal og Utsira som ligger på topp. For noen av kommunene kan tallene være preget av at de har flyktningmottak, noe som kan gi et ganske stort utslag. Eksempelvis har både Råde og Engerdal mottak. 

Størst prosentvis nedgang fra i fjor til i år har Måsøy, Kvænangen og Røyrvik.

Powered by Labrador CMS