Flere unge enn før med psykiske plager i Vestfold

Helse. Unge i Vestfold som oppgir å ha depressive symptomer har økt fra 13 til 19 prosent siden 2013. Økningen er større enn i resten av landet.
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

16 prosent av elevene i ungdomsskolen og 22 prosent av elevene på i videregående skole i fylket oppgir å ha depressive symptomer, ifølge Ungdataundersøkelsen 2017, skriver  NRK.

– Hovedtendensen er at ungdommene i Vestfold er godt fornøyde med foreldre og skole og har et godt selvbilde. Men flere enn før har psykiske plager, sier folkehelsesjef i Vestfold fylkeskommune, Rune Kippersund, til kanalen.

Det er særlig jentene som rapporterer at de føler seg nedstemte. På ungdomsskoletrinnet svarer 23 prosent av jentene at de har depressive tendenser, mot 8 prosent hos guttene. Blant jentene i videregående skole er tallet 32 prosent, mens blant guttene på samme alder er tallet 11 prosent.

Undersøkelsen er utført blant 10.000 elever i ungdomsskolen og på videregående av Velferdsforskningsinstituttet NOVA i samarbeid med Kompetansesenter for rus- region sør.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.