Forenkler skjenkepolitikken

Helse. Regjeringen foreslår i dag at kommunene skal kunne fornye skjenkebevillinger uten ny saksbehandling. Men kommunestyret må gjennomgå skjenkepolitikken.
Kommunene skal nå kunne bruke mindre tid på å behandle skjenkebevillinger. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Kommunene må i dag behandle alle skjenkebevillinger på nytt etter kommunevalget hvert fjerde år. Helsedepartementet har hatt på høring to alternativer til å forenkle denne fireårsregelen. Regjeringen har forkastet det mest radikale forslaget om at kommunene kan velge å la bevillinger løpe uten tidsbegrensning. De lander i statsråd i dag på følgende løsning:

– Dersom kommunestyret vil videreføre løyvet som har vært gjeldende de siste fire årene, så sparer både aktørene i bransjen og det offentlige masse tid, sier Helge André Njåstad (Frp), leder i kommunalkomiteen, til Kommunal-Rapport.no.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.