Frps eldrereform smøres med milliontilskudd

Helse. Kommuner som vil prøve ut ordningen med statlig finansiert eldreomsorg, får inntil 25 millioner kroner i støtte fra finansminister Siv Jensen.
– At staten tar et større ansvar for omsorgstjenestene, vil øke kvaliteten, kompetansen og kapasiteten i alle ledd og gjøre hverdagen tryggere for de eldre, sier Siv Jensen. Arkivfoto: Joakim S. Enger

– Målet med forsøksordningen er å sikre gode omsorgstjenester og et mer likeverdig tilbud på tvers av kommunegrensene. Eldre pleietrengende har krav på et godt og verdig tilbud uavhengig av hvilken kommune de bor i, sier Jensen til NTB.

Frp gikk til valg med løfter om lovfestet rett til sykehjemsplass og statlig finansiering av eldreomsorgen. I regjeringserklæringen ble løftet moderert til en forsøksordning.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.