Derfor er CO₂ så viktig for vannverkene

Helse. Flere vannverk i Norge bruker CO₂ til å rense drikkevannet. – Situasjonen er dramatisk, sier Karina Kaupang i Mattilsynet.
DRAMATISK:– CO2-mangelen har skapt en svært usikker og til dels dramatisk situasjon de siste dagene, sier Karina Kaupang i Mattilsynet.

– Den CO₂’en som vi får kommer fra Nederland. Det er en båt til Porsgrunn med en bil som har CO₂-gass om bord. Den bilen er nå på vei til Oslo, forteller avdelingsdirektør Frode Hult, som er fungerende avdelingsdirektør for drift- og vedlikehold i vann- og avløpsetaten i Oslo kommune til Kommunal Rapport torsdag.

Torsdag ettermiddag ga kommunen beskjed om at de oppever vanningsforbud, men innfører tidsbegrenset datovanning. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.