Anbefaler én journalløsning for kommunene

Helse. Direktoratet for e-helse anbefaler nå å innføre én felles journalløsning for helse- og omsorgstjenestene i kommunene.
Direktør i Direktoratet for e-helse, Christine Bergland (t.h.) og helse- og omsorgsdirektør i Kristiansand, Wenche Dehli, lanserte anbefaling om én felles journalløsning for kommunene på Arendalsuka. Foto: Jan Inge Krossli

– Dette er som å bygge en ny digital stamvei for de kommunale helse- og omsorgstjenestene, sier direktør i Direktoratet for e-helse, Christine Bergland, for å illustrere at dette er et kjempestort infrastrukturprosjekt.

Våren 2013 vedtok Stortinget meldingen «Én innbygger, én journal», med nettopp det målet. Direktoratet for e-helse utredet først hva dette kunne innebære, og har nå laget en konkret konseptvalgutredning.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.