Ordfører Ragnhild Aashaug mener at en forvaltningsrevisjon gi en mer grundig og detaljert informasjon og beskrivelse for hvordan kommune og politikere kan rette opp feil dersom det har skjedd enn det den varslete statlige granskingen vil gi.
Ordfører Ragnhild Aashaug mener at en forvaltningsrevisjon gi en mer grundig og detaljert informasjon og beskrivelse for hvordan kommune og politikere kan rette opp feil dersom det har skjedd enn det den varslete statlige granskingen vil gi.Tolga kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tolga-ordfører ber om revisjon

Ordfører Ragnhild Aashaug i Tolga ber om at kontrollutvalget setter i gang en forvaltningsrevisjon av tjenesten for funksjonshemmete. Kommunestyret avgjør saken i kveld.

Saken kommer som en tilleggssak når kommunestyret i Tolga møtes mandag kveld. Den er en oppfølging av en forvaltningsrapport fra 2013. I denne rapporten fremkommer det at kommunen har gitt tjenester til psykisk utviklingshemmete «men de har ikke blitt kartlagt og fått diagnose slik loven krever. Kommunen har også mistet en del statlige tilskudd som følge herav», heter det i rapporten som blir sitert i saksframlegget til kommunestyret. Det pekes på at internkontrollen ikke har vært tilfredsstillende. Denne forvaltningsrapporten ble behandlet av kontrollutvalget i 2014.