Fikk medhold ved tilsyn – sier opp jobben

Helse. Kommuneoverlege Olav Gunnar Ballo i Loppa har etter tilsyn fått medhold i sin kritikk av helsetjenestene i kommunen. Nå har både han og en legekollega sagt opp.
– Jeg kan ikke være med og ta ansvar et sted der fagligheten ikke blir ivaretatt, sier kommuneoverlege Olav Gunnar Ballo i Loppa. Foto: Magne Kveseth, Altaposten

– Jeg har ikke tillit til at ledelsen har evne og vilje til å rydde opp. Det gir liten mening å fortsette når ledelsen neglisjerer mine faglige råd. Hvis faglighet ikke betyr noe, blir det farlig for pasientene, noe tilsynsrapporten også viser, sier Olav Gunnar Ballo til Kommunal Rapport.

– Vi legene har gjentatte ganger advart om svikt i tjenestene, men blir ikke hørt. Alle våre innsigelser blir konsekvent neglisjert, og jeg som kommuneoverlege har ikke et eneste formalisert forum der jeg kan møte rådmannen, sier Ballo, som tidligere har vært stortingsrepresentant for SV i 12 år, hvorav ti år i helsekomiteen, og leder for Rettsmedisinsk institutt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.