– Grensa er nådd for oss. Vi begynner å bli drittlei av å være salderingspost, sier ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund. Arkivfoto: Geir Otto Johansen /VG /Scanpix
– Grensa er nådd for oss. Vi begynner å bli drittlei av å være salderingspost, sier ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund. Arkivfoto: Geir Otto Johansen /VG /ScanpixGeir Otto Johansen / VG
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Drittlei av å være salderingspost

Fem år før det nye sykehuset i Molde står ferdig, er fødeavdelingen i Kristiansund vedtatt nedlagt. Ordfører Kjell Neergaard (Ap) og hans kollegaer på Nordmøre protesterer ved å si opp samhandlingsavtalen med sykehuset.

Når fødeavdelingene slås sammen fem år før sykehuset står ferdig, mener nordmørskommunene det er avtalebrudd, mens Helse Møre og Romsdal peker på at det er et kvalitetstiltak siden fødeavdelingen i Kristiansund har vært stengt tre ganger på ti år på grunn av bemanningsmangel og sykemeldinger. Sykehuset mener også det er en intern sammenslåing siden sykehusene har samme styre. I tillegg er det et sparetiltak.

Kommunene har sendt en klage til styret i Helse Midt Norge. Nettstedet KSU 24/7 har lagt ut klagen i sin helhet, og du finner den her: Her er hele klagen ordførerne sender til Helse Møre og Romsdal (ekstern lenke)