– Drittlei av å være salderingspost

Helse. Fem år før det nye sykehuset i Molde står ferdig, er fødeavdelingen i Kristiansund vedtatt nedlagt. Ordfører Kjell Neergaard (Ap) og hans kollegaer på Nordmøre protesterer ved å si opp samhandlingsavtalen med sykehuset.
– Grensa er nådd for oss. Vi begynner å bli drittlei av å være salderingspost, sier ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund. Arkivfoto: Geir Otto Johansen /VG /Scanpix

Når fødeavdelingene slås sammen fem år før sykehuset står ferdig, mener nordmørskommunene det er avtalebrudd, mens Helse Møre og Romsdal peker på at det er et kvalitetstiltak siden fødeavdelingen i Kristiansund har vært stengt tre ganger på ti år på grunn av bemanningsmangel og sykemeldinger. Sykehuset mener også det er en intern sammenslåing siden sykehusene har samme styre. I tillegg er det et sparetiltak.

Kommunene har sendt en klage til styret i Helse Midt Norge. Nettstedet KSU 24/7 har lagt ut klagen i sin helhet, og du finner den her: Her er hele klagen ordførerne sender til Helse Møre og Romsdal (ekstern lenke)

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!