Antallet psykologer i Kommune-Norge øker

Helse. Antallet psykologer i kommunene har økt fra 130 til mer enn 600 siden 2013. Fra 2020 har kommunene plikt til å ha psykologkompetanse. 
Helseminister Bent Høie mener det er viktig å jobbe mer systematisk for å forebygge psykiske problemer ved at folk får tidligere hjelp der de bor. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Regjeringen har siden 2013 bevilget tilskudd for å øke rekrutteringen av psykologer til kommunene. I 2013 hadde 95 kommuner rekruttert psykolog gjennom den statlige tilskuddsordningen. I dag har 381 kommuner gjort det samme. 

– Jeg er veldig glad for at vi har fått dette til. Nå bygger vi opp tjenester som setter oss i stand til å forebygge mer og hjelpe tidligere der folk bor. Det gjør det mulig å jobbe systematisk med å forebygge psykiske problemer, sier helseminister Bent Høie i en nyhetsmelding på Helse- og omsorgsdepartementets hjemmeside. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.