Ap lover kommunene penger til nasjonale e-helseløsninger

Helse. – Stortinget kan ikke forvente at kommunene skal ta hele regningen på 11 milliarder kroner for det nye e-helsesystemet Akson, sier stortingspolitiker Ruth Mari Grung (Ap).
- Kommunene er underfinansiert, også på infrastruktur, sier stortingsrepresentant Ruth Mari Grung (Ap). Hun sitter energi- og miljøkomiteen, men ledet næringskomiteen og er saksordfører for helsenæringsmeldingen. Foto: Berit Almendingen

Grung kom med løftet på EHiN-konferansen i Oslo tirsdag. Der var hun invitert til å diskutere hvordan innretningen på en ny felles løsning for en kommunal journal, Akson, som skal innføres i alle kommuner i Norge, foruten kommunene i Helse Midt, bør være.

– Hvis dette blir løsningen, så må det komme penger nasjonalt ved siden av. Det er ikke bærekraftig at kommunene tar en så stor del av løsningen. Akkurat som staten betaler for IT-prosjekter i Nav og politiet, så må Stortinget dekke dette. Kommunene er underfinansiert, også på infrastruktur, sa Grung.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.