Lege: – Dagens journalsystem rammer pasienter

Helse. Kreften til en eldre kvinne ble ikke fanget opp på grunn av manglende kommunikasjon mellom sykehus. Hun er ikke alene, ifølge seniorrådgiver Eivind Wik i Direktoratet for e-helse.
Seniorrådgiver i Eivind Wik Direktoratet for e-helse advarer mot manglende digital kommunikasjon i helsevesenet. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Eirik Wik er spesialist i allmenn- og samfunnsmedisin og har jobbet som fastlege i mange år. Det siste året har han vært seniorrådgiver i Direktoratet for e-helse. Torsdag fortalte han om sine erfaringer med dagens pasientjournalsystem på en pressefrokost som direktoratet og KS arrangerte i Oslo.

Direktoratet for e-helse og KS hadde invitert til pressekonferansen for å fortelle siste nytt om Akson – tiltaket som skal gi en felles kommunal pasientjournal og elektroniske løsninger som gjør det mulig å kommunisere på tvers av helseinstitusjoner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!