Ansatt mener kommunen skjulte viktig info i tilsynssak

Helse. Fylkesmannen har tre pågående tilsynssaker med Eidskog kommune. Rett før nyttår kom et omfattende varsel fra en ansatt. Kommunen er taus.
Fylkesmannen har tre pågående tilsynssaker med Eidskog kommune. Nå har kommunen fått enda en sak de må svare for. Foto: Thomas Frigård

– Jeg kan bekrefte at vi har fått inn et varsel som inneholder mange forskjellige momenter. For å beskytte varslerens identitet ønsker jeg ikke kommentere innholdet i det vi har mottatt, sier fylkeslege Harald Vallgårda til Kommunal Rapport.

Fylkesmannen har tre pågående tilsynssaker som omhandler Eidskog Helsetun, og før jul fikk Fylkesmannen ytterligere en sak på sitt bord. Det dreier seg om omfattende bekymringsmelding fra en ansatt i Eidskog kommune. Den ansatte melder om kritikkverdig ledelse, rutinesvikt, ignorering av avvik og mangelfull kompetanse hos ledelsen som utgjør en fare for pasientene.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.