Trodde de betalte reelle fakturaer

Leverandørdatabasen. En rekke kommuner og kommunale virksomheter har betalt store beløp til svenske nettkataloger. Kommunene trodde de mottok reelle fakturakrav fra kjente leverandører. Det viste seg ikke å være tilfellet.
Skjervum helse- og omsorgssenter mottok denne fakturaen pålydende 1.595 euro, eller litt over 14.000 norske kroner i dagens valuta fra et firma i Sverige.

I forrige uke kunne Kommunal Rapport avsløre at et titalls kommuner og fylker hadde mottatt annonsetilbud som omtrent var identiske med fakturakrav fra det norske selskapet Onlineopplysningen AS. Men det er ikke bare norske selskaper som har benyttet denne metoden for å få Kommune-Norge til å betale.

Ved hjelp av Leverandørdatabasen har Kommunal Rapport gjennomgått 24 faktura-liknende reklametilbud fra utenlandske aktører som har forsøkt, og i de fleste tilfeller lyktes, med å få norske kommuner og kommunale virksomheter til å betale for annonsering på nett. Svenske aktører viser seg å være blant verstingene. De sender mange faktura-liknende tilbud på relativt høye beløp. Og Kommune-Norge betaler.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.