Eiendommen i front av bilde med utsikt over Gudbrandsdalen skal selges for 30.000 kroner. Kravene er at man beholder særpreget på bygningen, og at den utvikles til boligformål. Foto/video: MonoMedia
Eiendommen i front av bilde med utsikt over Gudbrandsdalen skal selges for 30.000 kroner. Kravene er at man beholder særpreget på bygningen, og at den utvikles til boligformål. Foto/video: MonoMedia
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ringebu tilbyr villa for 30.000 kr

Kommunen vil ha utvikling i bygda og tilbyr et gammelt «jaktslott» til den som kommer opp med den beste utviklingsplanen.

Ringebu kommune ønsker å selge denne praktvillaene. Kravet er 30.000 kroner og en tydelig plan for hvordan man vil gjenskape byggets særpreg, samt en plan for hvordan man vil bygge det gamle helsehuset om til boligformål.

«Jaktslottet»

Bernhard Matheson var landsbylege i Ringebu på begynnelsen av 1900-tallet. I 1902 fikk han bygd en praktfull villa som på folkemunne ble omtalt som et tysk jaktslott. Villaen ble oppkalt etter Mathesons kone og heter i dag Villa Marienhø. Gjennom årene er boligen blitt brukt til doktorbolig, fødestue og legekontor.

Boligen har en tomt på 2 mål. Selve huset har en grunnflate på 240 kvadratmeter og har potensialet til å romme fire leiligheter.

Nå ønsker kommunene å selge eiendommen til den som kan vise til den beste planen for å utvikle eiendommen til boligmål. Kravet er at man gjenskaper arkitektoniske særtrekkene, og at man har en solid plan for hvordan den best kan utvikles til boligformål.

– Vi ønsker å bevare eiendommen for ettertiden, men å utvikle enkelteiendommer til boligformål er ikke akkurat det som er kjernevirksomheten til kommunen. Derfor gir vi nå denne muligheten til andre, sier Birgitte Bay, prosjektleder for Bolyst og landsbyutvikling i Ringebu kommune.

Prisen er det ingen ting å si på.

– Den er på 30.000 kroner, og det er kun for å dekke kostnadene med annonsering og profilering. Får vi flere kvalifiserte tilbydere etter gjennomført evaluering, legger vi opp til en budrunde helt på slutten, men det er som sagt de to andre kriteriene som er viktigst, sier Bay.

Anbud på Doffin

I tillegg til alle de vanlige digitale kanalene man pleier å profilere boligsalg i, har kommunen også lagt ut et anbud på Doffin.

I det nisiders lange anbudsdokumentet kreves det blant annet: «Tilbyder skal beskrive hvor mange leiligheter som skal utvikles. Det skal tydeliggjøres hvordan dette tenktes løst, og samtidig oppfylle gjeldende myndighetskrav. Det gis poeng basert på tilbudt planløsning og type leiligheter». Dette vektlegges 35 prosent.

Det andre kravet er at «tilbyder skal hente igjen gammel arkitektur fra hvordan bygget en gang var. Ref vedlagte gamle bilder. Det skal beskrives hvordan dette tenkes løst og hvilke særegenheter som skal tas med. Det gis poeng for den arkitekturen som medtas». Også dette kravet vektlegges 35 prosent.

Det siste kravet er summen. Den er på minimum 30.000 kroner og vektlegges 30 prosent.

Fristen for å levere anbud er 12. mai 2015 klokken 14:00.

Foto/Video: MonoMedia