Betalte for helsetjenester til død person i 3,5 år

Leverandørdatabasen. I tre og et halvt år betalte Spydeberg Vitalegruppen for privat helsehjelp knyttet til en person som var død. Til sammen skal firmaet ha overfakturert kommunen for 7,3 millioner kroner. Nå blir det full gransking.
Det er snakk om formidable beløp for Spydeberg kommune, mener kontrollutvalgsleder Turid Fluge Svenneby. Foto: Lisa Rypeng

 – Det er jo helt forferdelig. Det er utenfor all kontroll, litt uforståelig, nesten bare trist. Det er jo et utømmelig behov i Spydeberg, og kommunen har veldig stram økonomi og stor lånegjeld. Vi har fortsatt ikke kontroll på økonomien. Så 7,3 millioner kroner er formidable beløp, sier kontrollutvalgsleder Turid Fluge Svenneby.

Spydeberg er en av flere kommuner som sliter med å gi bo- og hjemmetjenester til psykisk syke, rusmisbrukere og personer med nedsatt funksjonsevne. Løsningen ble å kjøpe tjenester fra Vitalegruppen. Selskapet var ifølge Leverandørdatabasen en av de største leverandører på markedet i fjor (se faktaboks).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!