Liten nedgang i private helsetjenester

Innkjøp. Sju kommuner har overlatt mer enn 20 prosent av driften innen helse og omsorg til private firmaer.
Kommunene brukte i fjor 8,5 prosent av samlete driftsutgifter på private helse- og omsorgstjenester. Illustrasjonsfoto: Tore Meek, NTB scanpix

I fjor utgjorde kjøp av helse- og omsorgstjenester fra private 8,5 prosent av de samlete driftsutgiftene i Kommune-Norge (uten Oslo), viser de foreløpige Kostra-tallene. Det betyr at det har vært en ørliten nedgang i private helsetilbud siden kommunevalget i 2015.

Noen kommuner ligger godt over landsgjennomsnittet: Austevoll (56,5), Moss (24,4), Spydeberg (21,9), Hobøl (25,1) Vestre Slidre (27,5) og Askøy (21). Oslo kommune holdes utenfor gjennomsnittsberegningen. Her gikk 33 prosent til private helseaktører.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.