Tingrett: Kommune rigget konkurranse

Innkjøp. Herøy kommune får i en omfattende dom knallhard kritikk for ulovlig direkteanskaffelse og «grov inhabilitet» i forbindelse med bygging av helsehus og omsorgsboliger. Ansvarlig prosjektleder avviser at konkurransen ble styrt.
«Retten finner at det er klare holdepunkter for at konkurransen ble styrt i retning av at XO Construction skulle vinne», heter det i den 70 sider lange dommen fra Alstahaug tingrett. Ill.foto: Colourbox.com

«Retten finner at det er klare holdepunkter for at konkurransen ble styrt i retning av at XO Construction skulle vinne», heter det i den 74 sider lange dommen.

Kommunen er dømt til å betale et overtredelsesgebyr på knapt 5,9 millioner kroner, som er 12 prosent av gebyrgrunnlaget/anskaffelsens verdi. Maksgrensen for overtredelsesgebyr ved ulovlige direkteanskaffelser er 15 prosent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.