Vil handle for over åtte milliarder

Innkjøp. Vekstbyen Sandnes slår alle rekorder for kjøp av private byggetjenester. Nå vil Sandnes bli større enn det nye sentralsykehuset til åtte milliarder i Rogaland.
Sandnes´ nye rådhus til 500 millioner kroner er bare ett av en serie byggeprosjekter i samme størrelsesklasse de siste årene. Illustrasjon: Code of Practice arkitekter.

– De siste årene og fram til 2023 anskaffer vi minst like mye som budsjettet for det nye sentralsjukehuset på 8,3 milliarder kroner, sier Torbjørn Sterri.

Han er daglig leder i Sandnes Eiendomsselskap KF (SEKF), som håndterer kommunens bygningsmasse på nesten 400.000 kvadratmeter formålsbygg. På grunn av sterk befolkningsvekst utvider Sandnes årlig bygningsmassen med 4000 m² og investerer årlig om lag en milliard kroner i å bygge og rehabilitere skoler og barnehager, idrettsanlegg og svømmehaller, sykehjem og boliger. Det aller meste utføres av private entreprenører på prosjektkontrakt med kommunens eiendomsselskap.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.