Nyheter

Direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) Libe Rieber-Mohn mener Bærum kommune viser vei i integreringsarbeidet. Foto: IMDi
Direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) Libe Rieber-Mohn mener Bærum kommune viser vei i integreringsarbeidet. Foto: IMDi

Gjev pris gikk til Bærum

– Vi håper mange kommuner lar seg inspirere av det gode arbeidet i Bærum kommune, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).Fakta

Publisert Sist oppdatert

Bærum kommune vant bosettings- og integreringsprisen 2018 for sitt gode arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Bærum stakk av med prisen i konkurranse med seks andre kommuner: Asker, Bodø, Lørenskog, Stange, Steinkjer og Tromsø.

Kommunene ble nominert av IMDi for å ha utmerket seg positivt i arbeidet med bosetting og integrering av flyktninger.

Fakta

Bosettings- og integreringsprisen (tidligere kun bosettingsprisen) ble opprettet og delt ut av IMDi for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig.

Ni andre kommuner har vunnet prisen tidligere: Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad og Trondheim.

I år var første gang at befolkningen fikk anledning til å medvirke til kåringen ved å stemme på sin favoritt.

– Vi håper mange kommuner lar seg inspirere av det gode arbeidet i Bærum kommune og prioriterer tett og forpliktende samarbeid med næringslivet og frivilligheten fremover. Det er ingenting som er viktigere for integreringen enn at vi lykkes med å få flere innvandrere i arbeid. Jeg vil takke Bærum kommune for å vise vei på dette området, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i en pressemelding.

Juryens begrunnelse

I IMDis begrunnelse framheves prosjektet Globale Bærum, som har som mål å sikre 1.000 innvandrere arbeid i løpet av de neste tre årene. For å oppnå dette har kommunen satt i gang innovative samarbeidsformer mellom frivillige, næringslivet, kommunen og NAV.

I kommunens handlingsprogram er det også nedfelt at den vil satse på økt mangfold og integrering, og styrke innsatsen for utsatte grupper i arbeidslivet. De systematiske målene som er nedfelt i kommunens handlingsprogram er en del av de langsiktige hovedmålene til Bærum 2035.

Arbeidet og tiltakene som kommunen har opprettet når det gjelder bosetting og kvalifisering av flyktninger og innvandrere har overføringsverdi til andre kommuner.

Engasjerte medarbeidere

I sin takketale framhevet ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) kommunens engasjerte medarbeidere.

– Denne prisen er en heder til våre engasjerte og dyktige medarbeidere på Voksenopplæringssenteret, Flyktningkontoret, NAV Bærum, Globale Bærum og Bærum Arbeidssenter som har gjort en fantastisk jobb.

Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog (H) . Foto: Joakim S. Enger
Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog (H) . Foto: Joakim S. Enger

Hun benyttet også anledningen til å skryte av innbyggere, næringsliv og frivillige. 

Prisen ble delt ut av integreringsministeren Jan Tore Sanner (H). 

Powered by Labrador CMS