Nyheter

– Dette er en stor anerkjennelse av det arbeidet som er gjort, sier Sunndal-ordfører Ståle Refstie (Ap).
– Dette er en stor anerkjennelse av det arbeidet som er gjort, sier Sunndal-ordfører Ståle Refstie (Ap).

Sunndal kommune stakk av med gjev pris

Sunndal kommune er vinner av bosettings- og integreringsprisen 2020.

Publisert Sist oppdatert

Sunndal kommune vant prisen for sitt arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Kommunen stakk av med prisen i konkurranse med fem andre kommuner: Asker, Gjøvik, Randaberg, Tromsø og Voss.

– Framoverlent

I begrunnelsen framhever juryen at Sunndal kan skilte med integrering som et hovedsatsingsområde, og at det er godt forankret i både politisk og administrativ ledelse i kommunen.

– Kommunen er framoverlent og har tydelige mål i sine planer og strategier. De har mål om at flyktningene skal få en varig tilknytning til arbeidslivet og tett samarbeid med næringslivet, heter det i begrunnelsen.

Juryen har også vektlagt at kommunen er spesielt dyktig på å kvalifisere for overgang til videregående utdanning.

Deltakere i utdanningsrettede løp kan ta videregående skole og fagbrev i ett, i tett samarbeid med fylkeskommunen. På menyen står både helse og oppvekstfag, helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider og byggfag.

Nominert tidligere

Sunndal har to ganger tidligere vært nominert til prisen, i 2013 og 2015. Juryen mener dette viser at dette er en kommune og et lokalsamfunn som har gjort en solid innsats over lang tid.

– Det var på tide og fortjent at vi vant, sier ordfører Ståle Refstie (Ap).

Kommunen mener selv at introduksjonsprogrammet skal være flyktningers første arbeidsplass, med et heldagsprogram og regler som ellers i norsk arbeidsliv.

Bosettings- og integreringsprisen (tidligere kun bosettingsprisen) ble opprettet og delt ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig.

Powered by Labrador CMS