– Ble ikke utsatt for gjengjeldelse

Ledelse. Varsleren Ragnar Holvik i Grimstad ble ikke utsatt for gjengjeldelse, konkluderer setterådmann Tron Bamrud, og innstiller på at han derfor heller ikke skal få erstatning.
Ragnar Holviks krav om erstatning, blir avvist i setterådmannens innstilling til kommunestyret. Arkivfoto: Lisa Rypeng

I innstillingen går rådmann Tone Marie Nybø Solheim fri for all kritikk. Holvik får ikke medhold i at noen av hendelsene han har beskrevet som gjengjeldelse, er gjengjeldelse etter arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Holvik, som er spesialrådgiver direkte underlagt rådmannen, varslet om ulovlige innkjøp av helsetjenester i april i fjor. Granskingen som fulgte, avdekket slike innkjøp for ca. 100 millioner kroner i perioden 2012–2016, hvorav over 30 millioner gjaldt kjøp fra et firma der eieren er svigerinnen til daværende assisterende kommunalsjef for helse og omsorg.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.