Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpixTerje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Flere siktet for korrupsjon

Flere er siktet for korrupsjon i en større etterforskning av flere byggesaker i Larvik kommune. Ingen av de ytterligere siktede er ansatt i kommunen.

I fjor suspenderte og anmeldte Larvik kommune en av sine byggesaksbehandlere etter at politiet varslet om mannen som var under etterforskning for korrupsjon. Han ble siktet for grov korrupsjon. Nå er flere personer siktet i samme sakskompleks, skriver  Dagens Næringsliv.

– Saken har sitt utspring i byggesaksbehandleren i Larvik kommune, og er knyttet til hans arbeid som ansatt i byggesaksavdelingen. De andre personene som er siktet for korrupsjon har en rolle i den samme saken, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum i miljø- og økoteamet til politiet i seksjon Sørøst i Skien.

Han ønsker ikke å kommentere hvilken rolle de andre siktede har spilt i saken, men bekrefter at kun én av dem har arbeidet som byggesaksbehandler i kommunen.

– Vi kan ikke gå inn på de andres tilknytning til ham, utover at vi ser at det er en sammenheng, sier politiadvokaten.

Han vil heller ikke kommentere hvor mange personer som er siktet, men sier politiet mistenker at det er flere byggesaker involvert.

Verken den siktede saksbehandleren eller hans advokat Arne Lie ønsker å kommentere saken.

(©NTB)