Retten mener Heidi Vildskog burde ha ventet med å si opp rådmannsjobben til det var klart hvem som skulle bli rådmann i den nye sammenslåtte kommunen. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Retten mener Heidi Vildskog burde ha ventet med å si opp rådmannsjobben til det var klart hvem som skulle bli rådmann i den nye sammenslåtte kommunen. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rådmann krevde nesten to millioner i etterlønn - fikk null

Rådmann hadde 18 måneders etterlønnsavtale, ble så tilbudt lønn i 12 måneder, men endte opp med ingenting.

Vildskog og etterlønn

1. januar 2014:

Heidi Vildskog tiltrådte stillingen som rådmann i Spydeberg kommune.

12. februar 2015:

Vildskog får en arbeids- og lederavtale som inkluderer etterlønn i 18 måneder knyttet til kommunereformen. Hun må stå i stillingen «frem til ny rådmann er identifisert».

1. desember 2016:

Spydeberg gjør vedtak om kommunesammenslåing

20. mars 2017:

Vildskog i medarbeidersamtale med ordfører Petter Schou. Vildskog sier hun ikke er kandidat til rådmannsjobben.

3. mai 2017:

Vildskog sier opp jobben som rådmann i Spydeberg

8. mai 2017:

Vildskog har laget utkast til stillingskriterier for prosjektleder og rådmann i den nye kommunen. I saksframstillingen er det tenkt at prosjektleder og rådmann er en og samme person.

25. mai 2017:

Eidsberg kommune sender ut pressemelding om at Bjørn Sjøvold tilbys stillingen som rådmann og prosjektleder for den nye storkommunen. Fem kommunestyrer skal behandle saken 1. juni.

1. juni 2017:

Ordfører Petter Schou legger fram forslag til endret arbeidsavtale for Vildskog, Her er perioden for etterlønn redusert til 12 måneder men uten vilkår. Avtalen er avhengig av aksept fra kommunestyret. Vildskog takker nei til avtalen.

1 juni 2017:

Kommunestyret behandler sak med innstilling om å skille prosjektlederstillingen og rådmannsstillingen i storkommunen. Retten er ikke blitt forelagt endelig vedtak, men oppfatter at kommunestyret ønsket et skille mellom prosjektleder og rådmann.

1. juli 2017:

Bjørn Sjøvold starter som prosjektleder for storkommunen.

31. juli 2017:

Heidi Vildskog fratrer som rådmann i Spydeberg.

22. november

Vildskog stevner Spydeberg kommune.

mai 2018:

Georg Smedhus blir «prosjektrådmann» for Indre Østfold kommune. Han skal lede sammenslåingsprosessen og blir rådmann fra 2020.

Kilde: Dom fra Heggen og Frøland tingrett i sak mellom Heidi Vildskog og Spydeberg kommune.

Tidligere rådmann Heidi Vildskog i Spydeberg har ikke rett på etterlønn. Det har Heggen og Frøland tingrett kommet til etter at Vildskog stevnet kommunen og krevde i underkant av 2 millioner kroner i etterlønn og studiestøtte.