Hjelpepleier fikk sparken – retten ga henne jobben tilbake

Jus. Retten mener kommunen ikke gjorde grundig nok undersøkelse for å finne ut om hjelpepleierens oppførsel var uakseptabel.
Kongsberg og Eiker tingrett fant oppsigelsen av hjelpepleieren ugyldig og dømte Kongsberg kommune til å betale oppreisningserstatning og sakskostnader. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hjelpepleieren ble ansatt i en deltidsstilling i Kongsberg i 2012 og vel to år senere fikk hun en advarsel med bakgrunn i klager fra pasienter og kolleger som ikke var fornøyd med oppførselen hennes. Klagene skal ha gått på at hjelpepleieren opptrådte respektløst overfor pasienter, og ansatte mente hun «tok mye plass» og gikk til «angrep» på kolleger.

Også i tiden etter at advarselen ble gitt, mottok kommunen klager fra pasienter og ansatte som reagerte på hjelpepleierens væremåte. I 2017 kalte kommunen inn til drøftingsmøte og ga hjelpepleieren tilbud om en sluttavtale. Partene ble ikke enige, og etter nok et drøftingsmøte vedtok kommunen å si opp hjelpepleieren. Hjelpepleieren gikk så til sak mot Kongsberg kommune for å få kjent oppsigelsen ugyldig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.