Hjelpepleier dømt til fengsel for underslag

Jus. Tok penger fra dem hun skulle hjelpe, og ble dømt til 90 dager i fengsel.
Hjelpepleierens tillitsbrudd gjør at underslaget er grovt, mener retten. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den siktede 21-åringen ga en uforbeholden tilståelse i retten da saken var oppe i Kongsberg og Eiker tingrett.

Hjelpepleieren var ansatt ved et bofellesskap og hadde gjennom dette disposisjonsrett over to av beboernes bankkort. Fra det ene bankkortet skal hun ifølge siktelsen har tatt ut i underkant av 18.000 kroner til egne private kjøp og kontantuttak. Fra det andre kortet skal hun ha tatt ut nesten 16.000 kroner til eget forbruk.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.