Vest-Agder må ut med 100 mill. til entreprenører

Jus. Lagmannsretten økte beløpet med 5 millioner kroner.
Byggherre Statens vegvesen inngikk i 2010 kontrakt om bygging av fylkesvei 456 Kolsdalen-Lumberkrysset på vegne av Vest-Agder fylkeskommune. Her fra 2018, der vannet fosser langs veien og inn i Vågsbygd-tunellen som kommer ut i toppen av bildet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sommeren 2014 sto Vågsbygdveien i Kristiansand klar. I etterkant krevde arbeidsfellesskapet NCC-Repstad Anlegg ANS 175 millioner kroner av Vest-Agder fylkeskommune for ekstraarbeid ut over kontrakten.

Fem år senere har disputten vært gjennom to rettsinstanser. Nå har Agder lagmannsrett dømt Vest-Agder fylkeskommune til å betale 84,5 millioner kroner pluss 11 millioner i forsinkelsesrenter til de to entreprenørene. Fylket må i tillegg betale motpartens sakskostnader på 3,5 millioner kroner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!