Høyre-ordfører gir ikke fra seg tingretten uten kamp

Jus. Heggen og Frøland tingrett ble opprettet på 1590-tallet. Nå foreslås den nedlagt. – Det er å fjerne sjela i en liten by, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H).
Ordfører i Eidsberg Erik Unaas (H) vil kjempe med nebb og klør for å beholde kommunens få statlige arbeidsplasser. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Tirsdag ble det kjent at Domstolkommisjonen foreslår å kutte antallet tingretter fra 60 til 22. Kommisjonen ønsker større fagmiljøer og mer spisskompetanse for å unngå kvalitetsforskjeller og ulik behandling. 

Forslaget har fått flere ordførere til å se rødt. Flere mener forslaget føyer seg inn i rekken av den sentraliseringen de mener pågår landet over, og at det nok en gang er distriktene som taper kampen om arbeidsplassene. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.