Måtte ut med 35,5 mill. etter forlik

Jus. En av de mest omfattende brannene i norsk etterkrigshistorie førte til et hemmelig forlik mellom forsikringsselskap og nettselskap. Nå, åtte måneder etter at avtalen ble inngått, kan du lese den her.
67 bygninger gikk tapt i brannen i Flatanger i 2014, noe som førte til ca. 80 millioner kroner i forsikringsutbetalinger. Foto: Ove Magne Ribsskog, Flatangernytt/NTB scanpix

Det var tilbake i januar 2014 en lyngbrann brøt løs i Flatanger kommune i Trøndelag. Etter at flammene omsider var slukket, kunne brannsjefens rapport fortelle at et område på 15 kvadratkilometer var avsvidd. 250 brannmenn, 100 personer fra Sivilforsvaret, to kystvaktskip, ambulanser, seks helikoptre, redningsskøyte, og frivillige hadde vært i sving for å få stoppet brannen. Totalt 67 bygninger gikk tapt.

Forsikringsselskapene Sparebank 1 Skadeforsikring, If Forsikring, Eika Forsikring og Tryg Forsikring utbetalte cirka 80 millioner kroner til forsikringstakere som hadde fått bygninger og anlegg ødelagt i brannen. Selskapene krevde så regress fra NTE Nett og Gjensidige Forsikring som var nettselskapets forsikringsselskap.

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.