Nyheter

– Mitt ønske er at politiet nå prioriterer saken og kommer til en konklusjon, sier ordfører Eirik Losnegaard Mevik (Ap).
– Mitt ønske er at politiet nå prioriterer saken og kommer til en konklusjon, sier ordfører Eirik Losnegaard Mevik (Ap).

Kritiserer politiet for tidsbruken i korrupsjonssak

Troms politidistrikt har i over åtte måneder etterforsket en mulig korrupsjonssak i Kvænangen kommune, uten å konkludere. Ordføreren er skuffet over tidsbruken.

Publisert Sist oppdatert

– Denne saken bør være avklart i god tid før valget, slik at den ikke på feil grunnlag påvirker demokratiske prosesser, sier ordfører Eirik Losnegaard Mevik (Ap).

Saken som er under etterforskning, går tilbake til 2020, da en kommunal revisjonsrapport avdekket svakheter ved hvordan Husbankens startlån ble forvaltet i Kvænangen.

Ordningen ble ikke forvaltet i samsvar med reglene, det manglet dokumentasjon i mange saker og i én sak var saksbehandleren inhabil.

Også en person som hadde hatt et sentralt politisk verv, var blitt innvilget lån, og revisoren stilte tvil ved om hen var omfattet av ordningen. Det er foreløpig uavklart om vedkommende vil stille til valg til høsten.

Besluttet selv å etterforske

Kontrollutvalget ønsket ikke å gå til anmeldelse da de behandlet saken i fjor. Dette sluttet kommunestyret seg til, mot én stemme. Politiet valgte altså likevel å starte etterforskning.

– Konkrete opplysninger i mediene tyder på at det kan være straffbare forhold. I lys av dette startet vi etterforskning, sa politiadvokat Mona Madsen til Kommunal Rapport i begynnelsen av juli i fjor.

Troms politidistrikt opplyser at saken fortsatt er under etterforskning.

– Det er en komplisert sak som tar tid, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lieungh til Kommunal Rapport.

Han kan ikke svare på når etterforskningen kan være avsluttet.

– Det handler også om prioritering og ressurser, sier han.

Ber om rask konklusjon

Ordføreren sier at kontrollutvalget jobbet med saken i lang tid, og etter grundige vurderinger rådet politikerne til ikke å gå til anmeldelse.

– Politikerne gjorde en krevende jobb da vi vurderte anmeldelse, men vi valgte altså ikke å gjøre det. At politiet på eget initiativ valgte å starte etterforskning, har jeg forståelse for. Men det kaster et mistenksomhetens lys over vår beslutning også. Mitt ønske nå, er at politiet prioriterer saken og kommer til en konklusjon, sier Mevik.

Powered by Labrador CMS