Oppfølging like viktig som skulkegrense

Kommentar. Skal kunnskapsministeren lykkes med en fraværsgrense på 10 prosent, må skolene bidra. Likevel får skoleeier ingen plikt til å følge opp fravær.
En av tre elever fullfører ikke videregående utdanning i løpet av fem år. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) retter ansvaret mot elevene. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Vil en fraværsgrense på 10 prosent få en deprimert elev ut av hjemmet og til skolen?

Torbjørn Røe Isaksen (H) brukte 16 dager på å droppe forslaget fra Utdanningsdirektoratet om fraværsgrense i videregående skole. Etter en høringsrunde med over 700 svar, rådet direktoratet ham til å prøve ut en fraværsgrense på 15 prosent på enkelte skoler. Årsaken var at direktoratet mener det er for lite kunnskap om sammenhengen mellom fravær og frafall.

Men kunnskapsministeren ga beskjed om at regjeringen innfører en fraværsgrense på maksimalt 10 prosent i videregående skole fra skoleåret 2016/2017. Men det blir ingen plikt til å følge opp fraværet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.