Årelang vinner faller til 60. plass

Kommunebarometeret. Fra å ha ligget på topp i flere år, har Lom falt på årets totaltabell i Kommunebarometeret. Det tar administrasjonssjef Ola Helstad med fatning.
Administrasjonssjef Ola Helstad (t.v.) og ordfører Bjarne Eiolf Holø jublet da de vant Kommunebarometeret 2012. Nå ligger Lom på 60-plass. Foto: Hanne Nordhagen Karlsen

– Årsaken er hovedsakelig to ting. Den ene er at Kommunal Rapport har endret kriteriene innenfor pleie- og omsorg til å legge større vekt på hjemmebasert omsorg, den andre er netto driftsresultat. Premieavvik og pensjonsutgifter gir utslag for oss også, sier administrasjonssjef Ola Helstad i Lom.

Lom kom best ut på Kommunebarometeret i 2012. Året etter delte de førsteplassen i Kommunebarometeret med Høylandet. I fjor kom Høylandet på topp alene, med Lom like bak. En klart bedre plassering innen kategorien enhetskostnader var den viktigste forklaringen på plasseringen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.