Derfor vant Høylandet

Kommunebarometeret. – Et stabilt lederskap er en av årsakene til at Høylandet vant Kommunebarometeret i fjor, mener rådmann Liv Elden Djokoto.
Rådmann Liv Elden Djokoto snakker om hvordan Høylandet har lyktes. Foto: Magnus K. Bjørke

– Vi har hatt en solid drift over mange år. Det har vært et solid lederskap som har hatt oppmerksomhet på resultater, sa rådmann Djokoto i sitt foredrag på Kommunal Rapports konferanse om kommunale målinger i Oslo torsdag.

Høylandet delte førsteplassen med Lom i Kommunebarometeret i 2013. I fjor kom Høylandet på topp alene, med Lom like bak. En klart bedre plassering innen kategorien enhetskostnader var den den viktigste forklaringen på plasseringen.

I år kommer Høylandet på tredjeplass, mens Lom har falt til plass nummer 60.

– Det er mange småbiter som skal henge sammen. Vi må hele tiden tenke fornying. Vi har ikke store budsjett. Vi må hele tiden tenke smart, også når det gjelder teknologi. Og igjen og igjen huske at den viktigste biten er de ansatte. Sette krav, gi rom for humor og at de får mulighet til å gjennomføre oppgaver, sa rådmannen i Høyanger.

Her er den endelige tabellen for Kommunebarometeret 2015

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.