Kjører minoritetsspråklige barn til barnehagen

Kommunebarometeret. Valle kommune kjører barn med flyktningbakgrunn ​​​​​​til barnehagen. Det bidrar til at Valle er best på barnehage i Kommunebarometeret.
Valle kommune har kjøpt minibuss som de kjører minoritetsspråklige barn både til skole og barnehage i. Foto: Frode Buen

– Vi har en egen bil som vi blant annet kjører minoritetsspråklige barn til barnehagen i. Mange flyktninger har ikke sertifikat og egen bil. Vi har ikke så store avstander, men vi har lang vinter, sier rådmann Eivind Berg i Valle kommune som har 1.200 innbyggere. 

Valle har vært i toppsjiktet innen barnehage i flere år, og toppet tabellene også i fjor. Nasjonalt henger minoritetsspråklige barn etter, hva gjelder å gå i barnehage. I Valle er andelen nå på 85 prosent, om lag 10 prosentpoeng over snittet. Målt over de fire siste årene har hele 93 prosent av de minoritetsspråklige barna i kommunen gått i barnehage.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.