Nyheter
– Brennende engasjert i å yte hjelp til dem som trenger det mest
Hege Edvardsen har vært sentral i arbeidet med å åpne døra mellom kvinne- og mannsavdelingene på krisesenteret.Profil 1
– Det er helt fantastisk, sier Hege Edvardsen om nominasjonen.
Hun gleder seg på vegne av medarbeiderne, eierkommunene og alle andre som ønsker å bidra til bedre tjenester – for alle.
Ifølge krisesenterloven har kvinner, menn og barn som er utsatt for vold og trusler i nære relasjoner, rett til et likeverdig hjelpetilbud.
Men loven krever også at botilbudet til menn og kvinner skal være fysisk atskilt. Det innebærer at menn på krisesentre – og barn i følge med dem – som oftest ikke får et likeverdig tilbud. De får ikke tilgang til fellesarealer som stue, kjøkken og lekerom for barna.
Langt færre krisesentertilbud for menn enn for kvinner er dessuten døgnåpne, noe som også er et lovkrav.
– Går foran i faglig utvikling
Romerike krisesenter vil endre på alt dette. Nå har de gjennom unntak fra loven fått godkjent et toårig forsøk med et samlokalisert og likeverdig tilbud til kvinner og menn.
Edvardsen har vært sentral i arbeidet med å åpne døra mellom kvinne- og mannsavdelingene.
Ordfører Jørgen Vik (Ap) i Lillestrøm, én av de 12 kommunene som eier Romerike krisesenter, er glad for å ha Edvardsen som leder.
– Hun er brennende engasjert i å yte hjelp til de som trenger det mest. Her går hun også foran i den faglige utviklingen av tilbudet. Dette kan få konsekvenser for krisesentertilbudet i hele Norge, sier Vik.
Som leder av representantskapet opplever han Edvardsen som en åpen og engasjert leder som inviterer eierkommunene til gode samtaler.
– Får de ansatte med seg
Styreleder Audun Fiskvik sier at Edvardsen er flink til å få fram det som er viktig ved krisesentertilbudet, både overfor styret og de ansatte.
– Hun er også flink til å få de ansatte med seg i utviklingen av tilbudet, sier han.
Fiskvik berømmer Edvardsen for godt samarbeid med både styret og de ansatte om å videreutvikle strategien for senteret.
Han framhever også hennes innsats for å gjøre eierkommunene kjent med kompetansen ved senteret. Den har stor betydning i alt arbeid mot vold i nære relasjoner.
Dette er de andre kandidatene:
Profil 2: Rebecca Skauge, leder av vaksinasjonssenteret i Sarpsborg
Begrunnelse: Hun har organisert og ledet vaksinasjonssenteret i Sarpsborg kommune med stø hånd under koronapandemien. Hun har omfavnet innovative løsninger og klart å holde hodet kaldt i kritiske situasjoner.
Profil 3: Synnøve Standal, leder av dokumentasjonssenteret i Lillestrøm
Begrunnelse: Der andre hadde satt på nødbremsen har hun stått prinsippfast på at åpenhet er et grunnleggende demokratisk prinsipp. Det har gjort Lillestrøm kommune til en av de beste i klassen.
Profil 4: Anders Østensen (Ap), ordfører i Gjerdrum
Begrunnelse: Han er nominert for sin åpenhet og ledelse i den svært krevende situasjonen etter skredet som rammet kommunen en desembernatt i fjor.
Profil 5: Erik Sletten (Sp), ordfører i Trysil
Begrunnelse: Som eneste kommune i landet garanterer Trysil læreplass til alle kvalifiserte søkere som bor i kommunen. Ordfører Erik Sletten (Sp) står i spissen for Trysilmodellen.
Profil 6: Mona Klefsås, leder av lindrende enhet i Hamar
Begrunnelse: Mona Klefsås leder lindrende enhet på Prestrudsenteret i Hamar. Enheten strekker seg langt for å gi døende personer mulighet til å dø trygt og smertefritt hjemme.
Profil 7: Tom Joensen, kommunedirektør i Bremanger
Begrunnelse: Han har siden 2008 ledet den økonomiske snuoperasjonen i Bremanger etter Terra-skandalen i 2006 og 2007. Kommunen er nå på vei ut av den økonomiske svartelisten Robek.
Profil 8: Wenche Grinderud, rådmann i Kongsberg
Begrunnelse: Hun er en erfaren og stødig leder som håndterer både kriseledelse, drift og endring. I år tok hun Kongsberg til topps i Kommunebarometeret.