Nyheter

Selv sier rådmann Wenche Grinderud at lederstilen hennes handler om å være tett på medarbeiderne og få kunnskap om hva de holder på med.
Selv sier rådmann Wenche Grinderud at lederstilen hennes handler om å være tett på medarbeiderne og få kunnskap om hva de holder på med.

Inspirerer til utvikling, nytenking og alliansebygging

Siden 2013 har Wenche Grinderud vært administrativ toppleder i Kongsberg. Ved årsskiftet går hun av, men kan krone karrieren med å ha tatt kommunen til topps i Kommunebarometeret.Profil 8

Publisert Sist oppdatert

Profil 8

Wenche Nedberg Grinderud, rådmann i Kongsberg.

Begrunnelse:

Hun er en erfaren og stødig leder som håndterer både kriseledelse, drift og endring. Hun er opptatt av at organisasjonen utvikler seg og er tett på medarbeiderne. Tok Kongsberg til topps i Kommunebarometeret i år.

Slik stemmer du på Wenche Grinderud:

Send kodeord Profil 8 til nr. 2377. Hver stemme koster 3 kroner.

I Kommunal Rapports rangering vurderes 151 nøkkeltall innen 12 ulike sektorer. Det er altså forbedringer i den daglige driften som gir resultater her.

– Dette viser at vi har klart å holde fokus på tjenesteproduksjonen i et særdeles vanskelig år. Vi har flinke og dedikerte ansatte som har gjort en kjempejobb, sa Grinderud da resultatet var klart.

Grinderud har markert seg som en leder som inspirerer til utvikling, nytenking og alliansebygging.

Satt på prøve

13. oktober ble Grinderuds egenskaper som leder av beredskapsarbeidet testet da en mann drepte fem innbyggere. Grinderud var rådmann i Ringerike kommune 22. juli. For henne var dette et flashback tilbake til terroren som rammet nabokommunen Hole hvor Utøya ligger.

Som skolesjef i Bærum håndterte hun virkningene av tsunamien i Thailand i romjula 2004.
I tillegg til å holde kaldt når krisen står på, kjennetegnes Grinderud av omsorg for medarbeiderne sine.

Selv sier Grinderud at lederstilen hennes handler om å være tett på medarbeiderne og få kunnskap om hva de holder på med. – Det gir meg ikke hele sannheten, men er en pekepinn på hva de arbeider med.

– Fra jeg til vi

Hun legger til at hun også er opptatt av at kommunen skal gå fra jeg til vi. Alle sektorene må kjenne at de er en del av den samme kommunen.

– Jo, jeg synes det er fint å få være med i selskapet av finalister til Årets kommuneprofil. Det er en ære i seg selv. Det viser at jeg kan ha gjort noe riktig, sier Grinderud om nominasjonen.

Men hun understreker at en leder aldri er bedre enn det laget vedkommende leder.

– Og jeg har et godt lag, sier hun.

Ordfører Kari Anne Sand sier Grinderud har levert solide resultater på flere områder gjennom åtte år i kommunen. De økonomiske resultatene har vært preget overskudd.

– Hun er også en tydelig, men menneskelig leder. Jeg vil også trekke fram at hun er flink til å inkludere hele det politiske landskapet, sier Sand.

Dette er de andre kandidatene:

Profil 1: Hege Edvardsen, leder av Romerike krisesenter

Begrunnelse: Hun har ledet arbeidet med å utvikle et likeverdig tilbud til kvinner og menn ved krisesenteret, gjennom et toårig forsøksprosjekt som starter 1. februar.

Profil 2: Rebecca Skauge, leder av vaksinasjonssenteret i Sarpsborg

Begrunnelse: Hun har organisert og ledet vaksinasjonssenteret i Sarpsborg kommune med stø hånd under koronapandemien. Hun har omfavnet innovative løsninger og klart å holde hodet kaldt i kritiske situasjoner.

Profil 3: Synnøve Standal, leder av dokumentasjonssenteret i Lillestrøm

Begrunnelse: Der andre hadde satt på nødbremsen har hun stått prinsippfast på at åpenhet er et grunnleggende demokratisk prinsipp. Det har gjort Lillestrøm kommune til en av de beste i klassen.

Profil 4: Anders Østensen (Ap), ordfører i Gjerdrum

Begrunnelse: Han er nominert for sin åpenhet og ledelse i den svært krevende situasjonen etter skredet som rammet kommunen en desembernatt i fjor.

Profil 5: Erik Sletten (Sp), ordfører i Trysil

Begrunnelse: Som eneste kommune i landet garanterer Trysil læreplass til alle kvalifiserte søkere som bor i kommunen. Ordfører Erik Sletten (Sp) står i spissen for Trysilmodellen.

Profil 6: Mona Klefsås, leder av lindrende enhet i Hamar

Begrunnelse: Mona Klefsås leder lindrende enhet på Prestrudsenteret i Hamar. Enheten strekker seg langt for å gi døende personer mulighet til å dø trygt og smertefritt hjemme.

Profil 7: Tom Joensen, kommunedirektør i Bremanger

Begrunnelse: Han har siden 2008 ledet den økonomiske snuoperasjonen i Bremanger etter Terra-skandalen i 2006 og 2007. Kommunen er nå på vei ut av den økonomiske svartelisten Robek.

Powered by Labrador CMS