Disse får alene-tilskudd etter kommunereformen

Kommunestruktur. 23 «ufrivillig alene»-kommuner skal dele 36 millioner kroner.
Time kommune i Rogaland kommer best ut når trøste-potten skal fordeles. Time ønsket å slå seg sammen med Hå og Klepp til nye Jæren kommune. Foto: Hung Ngo

Time kommune i Rogaland kommer best ut når regjeringen fordeler «trøstepotten» til kommuner som tapte på endringer i basistilskuddet og småkommunetillegget fra 2016 til 2017. Potten består av nær 36 millioner kroner, og Time får 2,6 av disse.

I kommunereformen ble det fattet vedtak om sammenslåing av 121 kommuner til 47 nye kommuner. Flere kommuner ønsket å slå seg sammen med andre, men fikk ikke ja fra nabokommunene. Flere av disse kommunene tapte på endringene i basistilskuddet og småkommunetillegget fra 2016 til 2017.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.