Elgjakt truer sammenslåing

Kommunestruktur. Gausdal, Ringebu og Øyer vil slå seg sammen med Lillehammer, men ikke gi fra seg jaktrettigheter. Kommunalministeren lover avklaring.
Jaktrettigheter er viktig for ordførerne Mari Botterud i Øyer, Hans Olav Høistad i Gausdal, Erik Odlo i Ringebu og Espen Grandberg Johnsen i Lillehammer. I går møtte de Jan Tore Sanner. Foto: Magnus K. Bjørke

Saken er oppdatert med kommentar fra kommunalministeren.

I nesten 100 kommuner i Sør- og Midt-Norge er elgjakta en del av diskusjonen om kommunesammenslåing. 94 fjellstyrer, de fleste for én kommune, forvalter jaktrettigheter på statsallmenningene. De som bor i kommunen (innenbygdsboende) har rett til å bruke 60 prosent av ledige jaktfelt. Men hva skjer hvis kommunen blir større?

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.