Nå kan innbyggerundersøkelse bestilles

Kommunestruktur. Kommunaldepartementet har inngått en rammeavtale med Opinion AS om innbyggerundersøkelser som kommunene kan bruke.
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) og Kommunaldepartementet har inngått rammeavtale om innbyggerundersøkelser. Foto: Terje Lien

I februar presenterte kommunalminister Jan Tore Sanner (H) departementets opplegg for innbyggerundersøkelser i kommunereformen. Det inneholder en rekke forslag til spørsmål og veiledende kvalitetskrav til gjennomføringen. Flere kommuner som har gjennomført undersøkelser i løpet av våren har fulgt disse anbefalingene.

For å gjøre det enkelt for kommunene å gjennomføre innbyggerundersøkelser, har departementet nå inngått en rammeavtale med Opinion AS. Avtalen gjelder fram til kommunene må fatte endelige vedtak i reformen våren 2016. Kommuner som vil bruke avtalen, kan ta direkte kontakt med Opinion. Det er fullt mulig å lage lokale tilpasninger av undersøkelsen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.