«Samlet står vi sterkere»

Kommunestruktur. Det er tittelen på sammenslåingsavtalen mellom Eigersund, Lund og Sokndal, og det var budskapet fra de tre ordførerne da den ble presentert tirsdag ettermiddag.
Eigersund-ordfører Odd Stangeland (Ap), Sokndal-ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) og Lund-ordfører Olav Hafstad (Ap) signerte avtale om å danne en ny kommune i går. Foto: Leif E. Broch/Eigersund kommune

– Det er litt vanskelig å være en sterk i en kommune med kun 3.300 innbyggere. Fortsetter vi som nå, frykter jeg at Sokndal kommer til å levere dårligere tjenester. Sammen med gode naboer kan vi utrette større ting. Sammen er vi sterkere, sa Sokndal-ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) på pressekonferansen i Eigersund i går, ifølge lokale medier.

Sammen med Eigersund-ordfører Odd Stangeland (Ap) og Lund-ordfører Olav Hafstad (Ap) presenterte han avtalen forhandlingsutvalget er enige om. Det som heter intensjonsavtale de fleste steder, har de tre Rogalandskommunene kalt et prospekt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.