Ny runde i Indre Østfold

Kommunestruktur. De fire østlige kommunene i Indre Østfold vil trolig følge fylkesmannens oppfordring og ta en ny runde om sammenslåing før nyttår.
Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H) vil ta initiativ til en ny runde om sammenslåing øst i Indre Østfold. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

ØRJE, MARKER

Stortinget mener kommunereformen skal være basert på frivillighet, men åpner for unntak i helt spesielle tilfeller, der én kommune blokkerer for andre. Fylkesmannen i Østfold har valgt å forholde seg til denne frivillighetslinjen, og mener det er ett unntak i Østfold: Spydeberg, som ligger mellom Askim og Hobøl – som begge har vedtatt sammenslåing.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.