Nær 100 kommuner slår seg sammen

Kommunestruktur. Resultatet av kommunereformen blir at nær 100 kommuner slår seg sammen frivillig, og reduserer antallet kommuner med litt over 50. 

Våren 2017 er siste fase av denne regjeringens kommunereform. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har gitt kommunene en aller siste frist til å gjøre egne vedtak i løpet av januar.

Regjeringen vil legge fram sin proposisjon før påske, og Stortinget gjør sitt endelige vedtak før sommeren. Men på Stortinget har Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre varslet at de kan bli enige om hvor det er aktuelt å bruke tvang før regjeringens formelle forslag legges fram.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.