Lindesnes sier ja til sammenslåing

Kommunestruktur. Kommunestyret i Lindesnes sa onsdag kveld ja til å starte arbeidet med å slå kommunen sammen med Mandal og Marnardal.
– Nå er det vår jobb å bruke tida mest mulig effektivt for å få et godt resultat, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) i Lindesnes kommune. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Med knappest mulig flertall, 11 mot 10 stemmer, sa kommunestyret ja til å starte arbeidet med Nye Lindesnes. I 2015 vedtok Lindesnes «Nye Lindesnes» som det foretrukne sammenslåingsalternativet, men snudde og vedtok i 2016 å fortsette som egen kommune. I februar ble det kjent at det var flertall på Stortinget for å slå sammen Lindesnes med Mandal og Marnardal. Dette fordi Lindesnes blokkerte en sammenslåing som både Mandal og Marnardal hadde sagt ja til.

Ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) i Lindesnes er strålende fornøyd med vedtaket som kommunestyret nå har fattet. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.