Juskluss stoppet vedtak i Forsand

Kommunestruktur. Det var et knapt flertall i Forsand kommunestyre for å be Stortinget om å utsette sammenslåingen med Sandnes. Men kommuneloven kom i veien, og stemningen ble amper.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Den siste tiden har flere i Forsand blitt bekymret for ferjeforbindelsen til Sandnes, som er det eneste som binder den nye kommunen sammen. Fylkeskommunen vil legge den ned, for å finansiere fastlandsforbindelsen Ryfast. Kommunen vil da opprette en privat ferje uten offentlig støtte, og det har de full anledning til, ifølge et brev fra Samferdselsdepartementet som kom i går.

Les også: Drama til siste slutt i Ryfylke

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.