Kan ikke pålegge frist

Kommunestruktur. Stortinget har ikke hjemmel i inndelingsloven for å pålegge nye kommuner viktige avklaringer innen 25. august, erkjenner Helge André Njåstad (Frp), som sier det er et «sterkt ønske».
Stortinget kan ikke gi kommunene frister i deres sammenslåingsprosesser, mener KS. KS-leder Gunn Marit Helgesen på vei til høring i kommunalkomiteen med leder Helge André Njåstad (Frp). Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

De fire flertallspartiene satt opp en stram tidsplan for framdriften i sammenslåingene i Stortinget sist uke. I sine merknader ber de regjeringen legge til rette for en rask prosess:

Det handler altså om hvordan den nye kommunen skal fordele funksjoner mellom rådhusene i dagens kommuner – som kan være en krevende prosess mange steder.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.