Kjemper mot fradeling av nesten halve kommunen

Kommunestruktur. Fylkesmannen vil fradele en stor del av Gjemnes kommune. Kommunestyret og deler av bygda som er påvirket sier nei, og krever at Stortinget blir involvert i saken.
Kommunalminister Monica Mæland la fram forslaget til ny kommunelov 16. mars. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Dersom Angvik skolekrets forsvinner fra Gjemnes, mister kommunen 680 av rundt 2.600 innbyggere. Angvik har søkt om overgang til Molde. Fylkesmannen i Møre og Romsdal innstiller på at bygda skal skifte kommune, men både kommunestyret og ei bygd i Angvik protesterer. Nå diskuterer kommunen med Kommunaldepartementet om hvilken dato Gjemnes kan få møte statsråd Monica Mæland (H) om saken.

– Vi mener det i realiteten blir en kommunedeling fordi rundt 25 prosent av befolkningen og 40 prosent av arealet forsvinner. Da blir det krevende for oss å fortsette som egen kommune, sier ordfører Knut Sjømæling (Sp). I løpet av april skal de møte politisk ledelse i departementet for å legge fram sin sak.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.