Fylkesmann vil ha ny runde med sammenslåing

Styring. En grensejusteringssak mellom Norddal og Stranda har utløst nye forslag om sammenslåingssamtaler. Ordføreren i Norddal fortviler.
Fylkesmann Lodve Solholm i Møre og Romsdal mener grensejustering mellom Stranda og nye Fjord kommune kan vente, hvis kommunene nå begynner å samtale på nytt om kommunesammenslåing. Arkivfoto: Svein Ekornesvåg, NTB Scanpix

Norddal og Stordal er snart ferdig med en helt frivillig sammenslåingsprosess. De skal bli til Fjord kommune. Men bygdene Eidsdal og Norddal i Norddal kommune har funnet ut at de vil grensejusteres over til Stranda, fordi de mener at kommunen ikke ivaretar deres interesser godt nok, særlig når det gjelder lokaldemokrati og lokaliseringer av tjenester. Dette er ordføreren og kommunestyret ikke enige i.

Bygdene har søkt om overføring til Stranda, og Fylkesmannen i Møre og Romsdal går inn for overføringen med mindre Stranda og de to kommunene Stordal og Norddal slår seg sammen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.