Foreslår reversering av Kinn

Kommunestruktur. Med nei-flertall i folkeavstemningen i går, vil Sp foreslå i Vågsøy kommunestyre torsdag å be Stortinget reversere sammenslåingen med Flora. 
Nye Kinn kommune med Bremanger i midten.

Kommunestyrene i Flora og Vågsøy vedtok i fjor vår å slå seg sammen. Begge ville gjerne ha med Bremanger, som ligger mellom dem. Stortinget vedtok sammenslåingen, men ville ikke tvinge med Bremanger. Dermed ble Kinn kommune en av kommunereformens rareste sammenslåinger, uten felles grense. 

Forhandlinger og vedtak skjedde raskt, og det ble ikke tid til å avholde en folkeavstemning. En innbyggerundersøkelse viste at 55 prosent i Vågsøy var imot sammenslåing med Flora, 31 prosent for. Kommunestyret vedtok likevel sammenslåing, på et dramatisk møte i mars i fjor.  

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!