Sammenslåing kan gi usikre tider for ansatte og ledere

Kommunestruktur. Tre kommuner skal bli til Lillestrøm, og mange ansatte får nye oppgaver. Åpenhet og dialog om jobbrockering er viktig, mener Trine Myhrvold Wikstrøm og Anne Hellandsjø i prosjektledelsen.
Anne Hellandsjø og Trine Myhrvold Wikstrøm leder arbeidet med å bygge nye Lillestrøm kommune. Dette fortalte de om på Arendalsuka idag (Foto: Tone Holmquist)

Ingen skal miste jobben. Det er blitt det rådende prinsippet ved kommunesammenslåinger. Men alle vil ikke få den samme jobben de hadde før. Dette gjelder særlig ledere. De nye kommunene skal bare ha en skolesjef eller en økonomidirektør.

Trine Myhrvold Wikstrøm og Anne Hellandsjø skal bli henholdsvis rådmann og direktør for informasjon og utvikling i nye Lillestrøm kommune. Nå sitter de i prosjektledelsen for sammenslåingen av Skedsmo, Sørum og Fet til Lillestrøm kommune. Det var en sammenslåing som hadde en trang start. Sørum ville ikke være med, men ble tvangssammenslått av Stortinget.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.