Habiliteten ble vurdert fordi han er for nær Mæland

Jus. Daniel Skjevik-Aasberg (H) fikk habiliteten vurdert i fellesnemnda fordi han jobber for nær kommunalminister Monica Mæland (H) – som nye Narvik har saksøkt.
Daniel Skjevik-Aasberg (H) på Høyres landsmøte. Han er nestleder i Unge Høyre sentralt samtidig som han sitter i fellesnemnda i nye Narvik. Foto: Høyre

Fellesnemnda i nye Narvik har gått til det dramatiske skritt å saksøke Kommunal- og moderniseringsdepartementet for vedtaket om å dele Tysfjord mellom Narvik og Hamarøy.

Daniel Skjevik-Aasberg er den eneste i fellesnemnda for nye Narvik som har markert seg imot søksmålet. Han har blant annet stilt spørsmål ved om kommunestyrene i de tre kommunene burde behandlet saken, siden det er kommunene som formelt sett er part i saken. Han mener fellesnemnda ikke har søksmålskompetanse.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.